A CFD ELŐNYEI

Még nem próbálta a CFD termékeket?
Bemutatjuk a legfontosabb előnyöket!

A CFD előnyei

Alacsony költségek és Spread-ek

Habár a részvények esetében általában létezik egy minimális jutalék határ, ami a kis értékű kötéseknél kevésbé gazdaságos megtérülést biztosít, de bizonyos értékhatár felett a CFD költsége jelentősen elmarad tényleges részvény illetve index kötésektől. Mindemellett a Vétel és Eladási ár közötti különbség (Bid/Ask Spread) is sok esetben jobb, vagy legalábbis nagyon közel áll ahhoz, ami a tőzsdéken elérhető.

Emelkedésre és Csökkenésre is egyformán tudunk spekulálni

A CFD-k hasonlóan a legtöbb derivativ piachoz lehetőséget nyújtanak arra, hogy a termékek árfolyamának esésére is tudunk játszani, vagyis úgyis el tudunk adni például egy részvényt, hogy nem rendelkezünk azzal.

Fedezeti részvény vagy index ügyletek kötése

A CFD lehetőséget nyújtanak arra is, hogy az átmeneti árfolyamesések esetén ne kelljen hozzányúlni egy jól összeállított portfolióhoz, és megfizetni annak jelentős költségeit. A részvény vagy index követő CFD-k eladásával ellensúlyozni lehet a részvény portfoliókon elszenvedett veszteséget, minimális költségek mellett egy gyors és likvid piacon.

Megbízások hatékonysága

A piac magas likviditása, és sok szereplője következtében a megbízások valamennyi típusa nagyon jól használható itt, különösen kiemelve a Stop-Loss megbízást, amely a tőkeáttétel miatt fontos, hogy jól működő eleme legyen a kereskedési stratégiáknak.

Valós idejű adatok és grafikonok

A különböző tőzsdei termékekre szóló CFD-k esetében az is fontos érv lehet az aktív kereskedők számára, hogy itt is valós idejű adatokat és grafikonokat kapnak az Equilor Traderen keresztül. Ezen adatokhoz való hozzáférés némely tőzsde esetében külön díj ellenében érhető el, ám a nem tőzsdei termékek mindegyikénél ingyenes.

Széles termékskála

Az Equilor Trader több, mint 5600 CFD terméket sorakoztat föl ügyfeleink számára, így valóban mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább közelálló befektetési instrumentumot. 26 tőzsde részvényei és 16 index szerepel a széles kínálatban.

Fedezet alapú kereskedés

Utoljára hagytuk a tőkeáttétel nyújtotta előnyöket, hiszen ez sikertelen teljesítmény esetén a CFD-k veszélyét is jelenti. Lényege, hogy nem kell a ténylegesen megmozgatott instrumentum teljes ellenértékét rendelkezésre bocsátani, csupán annak egy bizonyos százalékát, amely az árfolyammozgásokra nyújt fedezetet. Vagyis az egyes termékektől függően a saját tőkénk 5-20-szorosát is be tudjuk fektetni a CFD-ken keresztül elérhető termékekbe.

Kereskedési figyelmeztetés

A CFD összetett eszköz, és a tőkeáttétel miatt a hirtelen veszteség jelentős kockázatával jár. A lakossági befektetői számlák 63%-án veszteség keletkezik az EQUILOR-nál történő CFD-kereskedés során. Fontolja meg, hogy érti-e a CFD-k működését és hogy megengedheti-e magának a veszteség magas kockázatát.

próbálja ki most!

  • Ingyenes DEMO rendszer
  • ÉLŐ ÁRAK
  • Tapasztalatszerzés KOCKÁZAT NÉLKÜL
Részletek