Arany és ezüst azonnali piacon

Az Equilor Traderrel lehetősége van két jelentősebb árupiaci termék azonnali piacon való kereskedésére. Az arany és az ezüst nem csak a határidős tőzsdéken (Futures termékként), hanem az azonnali (spot) piacon is üzletelhető euróval, dollárral és számos más devizával szemben is. Mindez nagyobb tőkeáttételt, szűkebb árjegyzést, és 24 órás kereskedést tesz lehetővé.

Kedvező tőkeáttétel lehetősége

Akár 20-szoros tőkeáttétellel kereskedhet ezekre a kiemelt termékekre, mindenféle tőzsdei díj nélkül. A fedezetigény ennek értelmében 5%-a is lehet a tényleges kereskedési értéknek. Természetesen a tőkeáttétel nemcsak lehetőség, hanem kockázat is, ezért a megfelelő mérték kiválasztása előtt alaposan tanulmányozza a termék viselkedését és a saját kockázat vállalási hajlandóságának megfelelően válassza ki a tőkeáttétel mértékét.

Long és short ügyletek

Az árutermékekre egyaránt lehet long (vételi) és short (eladási) pozíciókat felvenni, anélkül, hogy a kamatkülönbözeten kívül extra finanszírozási költsége lenne az eladási iránynak. 

Folytonos grafikonok a tényleges árakból

Az azonnali piacon történő 24 órás kereskedésnek másik nagy előnye, hogy ezekre a termékekre folyamatos az árjegyzés, vagyis folytonos grafikonok készíthetőek, melyek nagyban segítik a technikai elemzések elkészítését, és nem kell a határidők közötti eltérések hatásait kiszűrni, illetve a nyitás és zárás közötti likviditáshiányt figyelembe venni.

Arany és ezüst opciók

A legfrissebb fejlesztéseinknek köszönhetően már elérhetőek Opciós termékek is az arany és az ezüst dollárral, vagy euróval szembeni kereskedésében, vagyis akár előre kiszámítható fix kockázattal is nyithat pozíciót a nemesfémek jelentősebb elmozdulásának reményében.