Techissues

Ügyfél állomás - tűzfal/proxy kapcsolat

Az Ügyfél Állomás különböző TCP portokon kersztül kommunikál a Kereskedő Szerverrel. Az Ügyfél Állomás megpróbálja automatikusan azonosítani a helyes kommunikációs beállításokat az Ön Internet Explorer konfigurációja alapján.

Ha Önnek problémái vannak az Ügyfél Állomással, és tűzfalat, vagy proxy szervert használ, ellenőriztesse a rendszergazdájával, hogy az alábbi szükséges portok nyitva vannak-e:

Az optimális teljesítményért:

  • A tűzfalában/proxy szerverében az 1001-es Portnak nyitva kell lennie, hogy a kimenő adatok eljuthassanak a tradingsim.equilor.hu -címre (IP cím 193.178.175.38). Ez a port a Kereskedő Szerverrel történő titkosított kommunikációhoz használatos.
  • Egy HTTP portnak (a 80-as vagy a 8080-as) nyitva kell lennie; ezen a porton keresztül tölti le az Ügyfél Állomás a programokat és a honlapokat.

Optimális megoldás

Egyszerű Protokol Útmutatás
A Kereskedő Szerver Beállítása
Kereskedő Szerver Nevetradingsim.equilor.hu
HTTP használatNem
Port1001(A tűzfalban nyitva kell lennie)
Proxy Szerver Beállításai
Kapcsolódás Proxy Szerveren KeresztülNem
SOCKS Protokol VerzióN/A
Szerver NévN/A
PortN/A
FelhasználónévN/A
JelszóN/A
Megjegyzések: Ezt a konfigurációt akkor használja, ha Önnek Proxy/Tűzfallal ellátott rendszere van . Egyéb proxy információ nem szükséges az Ügyfél Állomás számára. Ha Ön tűzfalat használ, az 1001-es portnak nyitva kell lennie az 193.178.175.38-as IP cím, vagy a tradingsim.equilor.hu DNS név számára.
Előnyök: Ez az ajánlott beállítás, mivel gyorsabb adat áramlást tesz lehetővé a Kereskedő Szerver és az Ügyfél Állomás között.

Alternatív megoldások

Ha a szigorú tűzfal-beállítások miatt nem lehetséges ezen port megnyitása, az Ügyfél Állomást a következőképpen lehet beállírani:

HTTP Tunneling HTTP Proxyn keresztül

A Kereskedő Szerver Beállítása
Kereskedő Szerver Nevetradingsim.equilor.hu
HTTP HasználatIgen
PortN/A
Proxy Szerver Beállításai
Kapcsolódás Proxy Szerveren KeresztülIgen
SOCKS Protokol VerzióN/A
Szerver NévA HTTP Proxy Server DNS neve vagy IP címe
PortTipikusan a 80-as, vagy a 8080-as
FelhasználónévJelszó a proxy azonosításhoz
JelszóJelszó a proxy hitelesítéshez
Megjegyzések: Ha az 1001-es portot nem lehet megnyitni (például a szigorú tűzfal-beállítások miatt), az Ügyfél Állomás HTTP módban is futtatható, ahol a szerver és az Ügyfél Állomás közötti kommunikáció a HTTP port-on keresztül történik.
Előnyök: Az 1001-es port-nak nem kell nyitva lennie a tűzfalban.
Hátrányok: Ez a beállítási mód lassabb működést biztosít, mint az egyszerű Protokol beállítás.

SOCKS Proxy

A Kereskedő Szerver Beállítása
Kerekedő Szerver Nevetradingsim.equilor.hu
HTTP HasználataNem
Port1001(A tűzfalon nyitva kell lennie)
Proxy Szerver Beállításai
Kapcsolódás Proxy Szerveren KeresztülIgen
SOCKS Protokol Verzió4(a) vagy 5
Szerver NévA Socks Proxy Server DNS neve vagy IP címe
PortTipikusan az 1080-as
FelhasználónévFelhasználóazonosító a proxy azonosításához
JelszóJelszó a proxy azonosításához (Csak 5-ös verzió)
Megjegyzések: Ha az Ön rendszere tűfalat használ, az 1001-es port-nak nyitva kell lennie az 193.178.175.38-as IP cím, vagy a tradingsim.equilor.hu DNS név számára.
Előnyök: Ez a beállítás gyorsabb adatátvitelt biztosít a szerver és az Ügyfél Állomás között.
Hátrányok: Szükség van egy Proxy Szerverre, amely támogatja a Socks Protokolt.

HTTP Tunneling Direct

A Kereskedő Szerver Beállítása
Kereskedő Szerver Nevetradingsim.equilor.hu
HTTP HasználataIgen
Port80-as
Proxy Szerver Beállításai
Kapcsolódás Proxy Szerveren KeresztülNem
SOCKS Protokol VerzióN/A
Szerver NeveN/A
PortN/A
FelhasználónévN/A
JelszóN/A
Előnyök: NEM szükséges az 1001-es port-ot nyitva tartani a tűzfalon.
Hátrányok: Ez az üzemmód lassabb működést biztosít, mint az 1001-es porton keresztül történő kommunkikáció.

A kereskedési szerver beállításai

A Kereskedési Szerver NeveEz a Kereskedő Szerver DNS neve vagy IP címe, amit nem szabad megváltoztatni, hacsak azt mi nem jelezzük.
TCP/IP PortAz Ügyfél Állomás támogat egy saját TCP/IP protokolt a Kereskedő Szerverrel történő kommunikációhoz. Ez a protokol a Kereskedő Szerverrel hatékony kommunikációt biztosít így használata ajánlott.
HTTP használata

Amikor saját protokol helyett a HTTP tunneling összeköttetés segítségével állítja be rendszerét jelölje be az "Use HTTP" (HTTP használata) jelölőnégyzetet. Ez lehet hogy szükséges ahhoz, hogy a tűzfalán, vagy a proxy szerveren keresztül kommunikálhasson a Kereskedő Szerverrel.

A saját TCP/IP protokol (NEM-HTTP) az ajánlott üzemmód, mivel gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé a szerver és az Ügyfél Állomás között.

Proxy Szerver Beállításai
Kapcsolat Proxy Szerveren keresztülJelölje be a Connect via proxy server kapcsolódás proxy szerveren keresztül) jelölőnégyzetet az Ügyfél Állomás proxy Szerveren keresztül történő kommunikációjához.
SOCKs

Ha az Ügyfél Állomás úgy van beállítva, hogy a saját protokolon kersztül kommunikál (ajánlott konfiguráció), a SOCKs protokolt kell használni az Ön proxy szerverén, és a helyes SOCKs verziót kell kiválasztani. Válassza ki a Proxy szerverén használt SOCKS protokol verziót (a 4a-s és az 5-ös verziók a támogatottak).

Ha az Ügyfél Álomás úgy van beállítva, hogy HTTP tunneling-en keresztül kommunikál (a Use HTTP jelölő négyzet ki van jelölve), a proxy-t egy HTTP proxy-nak tekinti, és a SOCKs protokolt nem használja.

DNS vagy IP címGépelje be a hálózatából látható proxy szerverének DNS nevét vagy az IP címét. A DNS nevek használatát ajánljuk, mivel ez könnyebbé teszi a címfordítások használatát (NAT).
Felhasználónév és jelszó

Gépelje be a felhasználónevét és jelszavát amennyiben a proxy szervere igényli.

Ha a proxy-ja a 4a verziójú SOCKs protokolt használja, az csak a Felhasználónevet támogatja. Az 5-ös verziójú SOCKs protokol mind a Felhasználónevet, mind a jelszót támogatja.

A HTTP proxy-kat be lehet állítani mind az alap, mind szigorú (digest) felhasználónév- és jelszó- azonosításhoz.

PortTipikus Proxy Portok:
HTTP Proxy : 80-as vagy 8080-as
SOCKS Proxy : 1080-as
Kommunikációs Beállítások
Kommunikációs napló bekapcsolásaJelölje be a Enable communications log jelölőnégyzetet, hogy bekapcsolja az Ügyfél Állomás és a Kereskedő Szerver közötti kommunikáció naplózását. Ezt elsősorban hibaelhárítási céllal alkalmazzák.